Michiel René van 't Landt - Tenor

Biografie

 

De Nederlandse tenor, Michiel René van ’t Landt, begon zijn vocale opleiding in privé, terwijl hij Nederlands Recht studeerde aan de Universiteit van Tilburg. Na zijn afstuderen in 2003, bleef hij in privé zanglessen volgen naast zijn werk als advocaat.

 

In 2010 deed Michiel mee aan een masterclass van de Nederlandse sopraan Miranda van Kralingen en in hetzelfde jaar deed hij mee aan het tv-programma ‘Una Voce Particolare’ en bereikte de finale met het lied On The Street Where You Live.

 

Ondertussen bleef Michiel zich focussen op zijn juridische loopbaan, in welk verband hij er in 2015 voor koos om naar Londen (VK) te verhuizen voor een internationaal avontuur. In September 2015 startte hij daar met een masteropleiding (LLM Comparative and International Dispute Resolution) aan de Queen Mary University of London. En daarnaast studeerde hij om zich te kwalificeren als ‘Solicitor of England & Wales’ via het zogenaamde Qualified Lawyers Transfer Scheme. In December 2018 rondde hij beide trajecten succesvol af.

 

Michiel’s vocale ontwikkeling kwam in een stroomversnelling toen hij Patricia Rozario OBE FRCM ontmoette en zij haar kennis van het Bel Canto zingen aan hem overbracht aan de Royal College of Music London. Na een jaar in privé te hebben gewerkt aan Michiel’s tenor stem, adviseerde Patricia om alsnog een conservatoriumopleiding te volgen. 

 

In September 2018 startte Michiel zijn vocale programma (Postgraduate Diploma in Music Performance) aan het Trinity Laban Conservatoire of Music & Dance in Greenwich, terwijl hij werkte als part-time legal assistant bij een advocatenkantoor in de Londense City. Bij Trinity Laban deed Michiel mee aan verschillende masterclasses, waaronder de Jette Parker Young Artists masterclass van de Royal Opera House London. In de zomer van 2020 studeerde hij cum laude af.

 

Michiel was in 2021 te zien als één van de tien kandidaten in het nieuwe tv-programma ARIA van Omroep Max www.maxvandaag.nl/aria. In 2022 verhuisde Michiel naar Curaçao.  

 

Michiel krijgt les van Patricia Rozario OBE. 

 

Voor boekingen en/of informatie  |  For bookings and/or information
contact Manager Hans van Aalst via +5999 660 1975, miocuracao@gmail.com of info@michielvantlandt.nl